Agrastų pyragaičiai

Vakarėliui paruoškite šventinius vienos porcijos pyragaičius. Pyragaičius su agrastų marmeladu, be abejonės, pamėgs jūsų svečiai.

Maždaug 20 vnt.

90 minučių

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Tešla
300 g sviesto
150 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
420 g miltų
1 žiupsnelis druskos
1 kiaušinis

Agrastų uogienė
500 g agrastų
400 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
1 cinamono lazdelė

Gaminimo eiga

Mažais gabalėliais supjaustykite šaltą sviestą, suberkite cukrų ir miltus. Sumaišykite plaktuve. Suberkite druską, įmiškite kiaušinį. Dar kartą pamaišykite ir padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus.

Tešlą lengvai paminkykite. Suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Tuo tarpu paruoškite uogienę. Agrastus nuplaukite ir pavirkite maždaug 3 minutes. Virtus agrastus sutrinkite maišytuvu iki smulkių gabalėlių. Įmaišykite cukrų uogienėms, įdėkite cinamono lazdelę. Pavirkite maždaug 10 minučių. Nugriebkite putas ir išimkite cinamono lazdelę. Supilkite į karštus, visiškai švarius stiklainius. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.

Įkaitinkite orkaitę iki 185° C. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki maždaug 1 mm storio. Išpjaukite 20 apskritimų (maždaug 7 cm skersmens). Pyragaičių ar keksiukų formeles ištepkite sviestu. Tešlą prispauskite prie formos šonų ir išlyginkite.

Įdėkite šiek tiek agrastų uogienės. Naudodami konditerinį žiedą arba stiklinę išspauskite 20 dangtelių (maždaug 6 cm skersmens). Dangtelio centre galite nubraižyti raštą. Ant pyragaičių uždėkite dangtelius ir užspauskite kraštus. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 17–20 minučių. Palikite atvėsti.

Tiekite su vaniliniais ledais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Kreminis citrinų pyragas

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais

Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.

Keksiukai su sūriu ir kumpiu

Žiemos iškyla

Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose. Padarykite pertrauką ir pasišildykite gardžia sriuba ar gėrimu, pasilepinkite prie kavos ar sulčių tinkančiu užkandžiu.