Sudedamosios dalys
Tešla
300 g sviesto
150 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
420 g miltų
1 žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
Agrastų uogienė
500 g agrastų
400 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
1 cinamono lazdelė
Gaminimo eiga
Mažais gabalėliais supjaustykite šaltą sviestą, suberkite cukrų ir miltus. Sumaišykite plaktuve. Suberkite druską, įmiškite kiaušinį. Dar kartą pamaišykite ir padėkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Tešlą lengvai paminkykite. Suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Tuo tarpu paruoškite uogienę. Agrastus nuplaukite ir pavirkite maždaug 3 minutes. Virtus agrastus sutrinkite maišytuvu iki smulkių gabalėlių. Įmaišykite cukrų uogienėms, įdėkite cinamono lazdelę. Pavirkite maždaug 10 minučių. Nugriebkite putas ir išimkite cinamono lazdelę. Supilkite į karštus, visiškai švarius stiklainius. Sandariai uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.
Įkaitinkite orkaitę iki 185° C. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą iki maždaug 1 mm storio. Išpjaukite 20 apskritimų (maždaug 7 cm skersmens). Pyragaičių ar keksiukų formeles ištepkite sviestu. Tešlą prispauskite prie formos šonų ir išlyginkite.
Įdėkite šiek tiek agrastų uogienės. Naudodami konditerinį žiedą arba stiklinę išspauskite 20 dangtelių (maždaug 6 cm skersmens). Dangtelio centre galite nubraižyti raštą. Ant pyragaičių uždėkite dangtelius ir užspauskite kraštus. Kepkite vidurinėje orkaitės dalyje maždaug 17–20 minučių. Palikite atvėsti.
Tiekite su vaniliniais ledais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.