Šviesusis sirupas
Neutralaus skonio produktas, be jokių priedų. Naudojamas duonos ir saldumynų tešlai ruošti, desertams, padažams gaminti, gėrimams saldinti. Šviesusis sirupas turi teigiamą poveikį tešlos kilimo procesui, pagerina kepinių skonį ir fermentavimo procesą. Naudojant Šviesųjį sirupą kepiniai ilgiau išlieka drėgni ir švieži, o padažai būna tirštesni.
Sirupas (cukraus sirupas) gaunamas maišant įvairius balto cukraus gamybos iš cukrinių runkelių ar cukranendrių gaunamus šalutinius produktus. Sirupas yra tirštas cukraus (sacharozės), vynuogių cukraus (gliukozės) ir vaisių cukraus (fruktozės) tirpalas. Įvairių cukraus rūšių derinys nesikristalizuoja, o dėl itin aukštos (apie 80 %) cukraus sudėties garantuojamas ilgas tinkamumo vartoti laikas.
Sirupas gaminamas įvairiais būdais maišant įvairius šalutinius produktus ir taip galima gauti įvairių spalvų ir skonių variacijas. Svarbiausia spalvos ir skonio atsiradimo priežastis yra nedidelis mineralinių druskų ir kitų žaliavoje natūraliai esančių medžiagų kiekis, tačiau druska gali būti ir pridedama siekiant gauti tam tikrą skonio natą. Įvairių gaminių savybės tinka konkrečioms panaudojimo sritims. Pagrindinė sirupo paskirtis yra naudojimas kepiniams, bet jis taip pat tinka naudoti gaminant saldainius, ledus ir desertus.
100 g produkto maistinė vertė
Energinė vertė | 1360 kJ/320 kcal |
Riebalai | 0 g |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0 g |
Angliavandeniai | 80 g |
- iš kurių cukrų | 80 g |
Baltymai | 0 g |
Druska | 0,02 g |
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!