Šviesusis sirupas
Neutralaus skonio produktas, be jokių priedų. Naudojamas duonos ir saldumynų tešlai ruošti, desertams, padažams gaminti, gėrimams saldinti. Šviesusis sirupas turi teigiamą poveikį tešlos kilimo procesui, pagerina kepinių skonį ir fermentavimo procesą. Naudojant Šviesųjį sirupą kepiniai ilgiau išlieka drėgni ir švieži, o padažai būna tirštesni.
Sirupas (cukraus sirupas) gaunamas maišant įvairius balto cukraus gamybos iš cukrinių runkelių ar cukranendrių gaunamus šalutinius produktus. Sirupas yra tirštas cukraus (sacharozės), vynuogių cukraus (gliukozės) ir vaisių cukraus (fruktozės) tirpalas. Įvairių cukraus rūšių derinys nesikristalizuoja, o dėl itin aukštos (apie 80 %) cukraus sudėties garantuojamas ilgas tinkamumo vartoti laikas.
Sirupas gaminamas įvairiais būdais maišant įvairius šalutinius produktus ir taip galima gauti įvairių spalvų ir skonių variacijas. Svarbiausia spalvos ir skonio atsiradimo priežastis yra nedidelis mineralinių druskų ir kitų žaliavoje natūraliai esančių medžiagų kiekis, tačiau druska gali būti ir pridedama siekiant gauti tam tikrą skonio natą. Įvairių gaminių savybės tinka konkrečioms panaudojimo sritims. Pagrindinė sirupo paskirtis yra naudojimas kepiniams, bet jis taip pat tinka naudoti gaminant saldainius, ledus ir desertus.
100 g produkto maistinė vertė
Energinė vertė | 1360 kJ/320 kcal |
Riebalai | 0 g |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0 g |
Angliavandeniai | 80 g |
- iš kurių cukrų | 80 g |
Baltymai | 0 g |
Druska | 0,02 g |

Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui. Be to, juos paprasta derinti su įvairiausiais priedais. Pavyzdžiui, pabandykite pašlakstyti juos „Dansukker“ šviesiuoju sirupu.

Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Žiemos iškyla
Gražią žiemos dieną visų nuotaika būna tiesiog puiki! Tačiau linksmybėms lauke reikia daug energijos. Čia pateikiame nuostabių receptų, kurie puikiai tiks žiemos iškyloms, nes šiuos patiekalus galima laikyti termose.

Kepiniai su citrinomis ir apelsinais
Citrusiniai vaisiai gaivina ir suteikia rūgštumo, bet nuostabiai dera su kitais skoniais, pvz., šokolado. Pasisemkite įkvėpimo iš puikių mūsų receptų.

Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių. Naudodami mūsų cukrų uogienėms arba cukrų marmeladams, marmelado pasigaminsite vos per keletą minučių.

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Savaitgalį pasisemkite energijos, įsitaisę ant sofos prie televizoriaus su šeima, draugais ir kažkuo ypač skaniu. Mes turime receptų jaukiam vakarui!