Nerafinuotas cukranendrių cukrus
Nerafinuotas cukranendrių cukrus yra gaminamas iš atogrąžų klimate auginamų cukranendrių. Iš cukranendrių išgautos sultys yra filtruojamos ir kristalizuojamos. Nerafinuotam cukranendrių cukrui būdingas skonis ir auksinė rusva spalva atsiranda dėl cukranendrių melasos, kuri yra natūrali cukranendrių cukraus dalis. Nerafinuotu cukranendrių cukrumi gardinkite gėrimus, kokteilius, desertus, padažus, kepamą mėsą ir daržoves.
Matas ir svoris: nerafinuotas cukranendrių cukrus
100 ml = apie 90 g
1 šaukštas = 15 g
1 šaukštelis = 5 g
Patarimas:
- Iš kelių komponentų galite sukurti savo firminį padažą. Sumaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų, citrinų sultis, alyvuogių aliejų ir truputį spausto česnako. Skonį galite keisti pridėdami kitų prieskonių, pvz., šviežių prieskoninių žolelių, kario, cinamono, čili pipirų arba trintų imbierų.
100 ml = apytiksliai 90 g
100 g produkto maistinė vertė
Energinė vertė | 1683 kJ/396 kcal |
Riebalai | 0 g |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0 g |
Angliavandeniai | 99 g |
- iš kurių cukrų | 99 g |
Baltymai | 0 g |
Druska | 0 g |

Marinuotos daržovės ir vaisiai
Konservuotos vasaros daržovės ilgam išsaugos vasaros skonį. Marinuotas daržoves patiekite prie grilio patiekalų ar mėsos.

Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.

Mėlynės – geriausios miško uogos
Mėlynės yra vis dėlto geriausios miško uogos. Mėlynių sezonas paprastai prasideda liepos mėnesį ir tęsiasi iki rudens. Pasirūpinkite miško mėlynių atsargomis ir kepkite pyragus, gaminkite uogienes arba kompotus.

Uogienės ir sultys
Paprasta ir smagu pasigaminti savo uogienių ir sulčių. Naudodami tokius mūsų produktus, kaip cukrus uogienėms ir cukrus marmeladams, galėsite lengvai pasigaminti uogienės ar marmelado.

Gervuogės - aviečių pusseserės
Gervuogės idealiai tinka kepiniams, ledams, uogienėms bei kompotams, o jomis papuošti patiekalai atrodo išties prabangiai.

Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais.