Cukrus marmeladams
„Dansukker“ cukrus marmeladams sukurtas nekaloringiems marmeladams, čatniams, uogienėms ir pagardams gaminti, kurių sudėtyje būtų dar mažiau cukraus. Virdami marmeladus, šio cukraus galite naudoti 3 kartus mažiau nei įprasta, o virti tik 5-10 minučių.
Iš kur tie stebuklai? „Dansukker“ cukruje marmeladams yra pektino, kuris gaunamas iš vaisių ir uogų: dėl jo marmeladas sutirštėja, o kalio sorbatas (jo yra šermukšnių uogose) neleidžia jam rūgti ir pelyti. Tiesa, tirštėjimo efektas pasireiškia ne iš karto, vos išvirus marmeladą. Kantriai palaukę, kol marmeladas visiškai atvės, tikrai džiaugsitės puikia jo konsistencija.
Trumpiau verdant marmeladas išsaugos daugiau vitaminų, bus ryškios spalvos, nuostabiai kvapnus, o naudojant mažiau cukraus, turės mažiau kalorijų.
100 g produkto maistinė vertė
Energinė vertė | 1666 kJ/392 kcal |
Riebalai | 0 g |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0 g |
Angliavandeniai | 98 g |
- iš kurių cukrų | 98 g |
Baltymai | 0 g |
Druska | 0,15 g |
Marmelado receptas:
1 kg (2 litrai) šviežių arba šaldytų uogų
50 ml vandens
1 pakelis (330 g) „Dansukker“ cukraus marmeladams
1. Nuplaukite uogas, stambesnes perpjaukite. Jei naudojate šaldytas uogas, jos turi būti atitirpytos.
2. Puode kaitinkite vandenį su uogomis, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite cukrų marmeladams. Virkite 5–10 min.* ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Palike aušti maždaug 30 min., kad uogos nebekiltų į paviršių. Aušinimo metu kelis kartus pamaišykite.
3. Supilkite į kruopščiai išplautus, pakaitintus stiklainius. Uždarykite. Palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Laikykite vėsioje vietoje. Pradėjus vartoti uogienę, stiklainius laikykite šaldytuve.
*virimo trukmė: 5 minutes virkite minkštas uogas (pvz., braškes, avietes), 10 minučių – kietas uogas (pvz., serbentus, agrastus).
Čatnis - prieskoningas pagardas
Visi čatniai skirstomi į saldžiuosius ir aštriuosius. Gaminant čatnius gali būti naudojami įvairūs vaisiai ir daržovės. Jie troškinami ir paskaninami cukrumi, druska ir prieskoniais. Sukūrėme čatnių receptų, kviečiame juos išbandyti!
Visų mėgstami obuoliai
Vieni paskutinių vasarą prinokstančių vaisių - tai mūsų mėgstami obuoliai. O čia mes surinkome savo geriausius receptus, kuriuose pagrindinis ingredientas yra šis nuostabus vaisius.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.
Slyvos
Slyvos puikiai tinka gaminant desertus ir marmeladus. Naminį slyvų marmeladą arba čatnį patiekite prie sūrio. Taip pat išbandykite mūsų nuostabų slyvų pyragą!
Sūrio pyragas
Kodėl gi vakarėlyje vietoj torto nepatiekus kreminio ir rūgštaus sūrio pyrago? Sūrio pyragas gali būti įvairių variantų, formų bei skonių. Išbandykite mini arba daugiasluosknius sūrio pyragaičius. Visada laimėsite, jei pyragas bus aviečių, karamelės ar citrinų skonio!