Auksaspalvis sirupas

Auksaspalvis sirupas

Lengvo karamelės skonio sirupas, naudojamas duonos ir saldumynų tešlai ruošti, desertams, padažams gaminti, gėrimams saldinti. Sirupas turi teigiamą poveikį tešlos kilimo procesui. Kepiniai, iškepti naudojant sirupą, yra drėgnesni ir ilgiau išlieka švieži, padažai tirštesni.

Sirupas (cukraus sirupas) yra šalutinis baltojo cukraus gamybos iš runkelių ar cukranendrių cukraus rafinavimo fabrike produktas. Sirupas yra tąsus tirpalas, kuriame dalis cukraus skyla į gliukozę ir fruktozę. Dėl šio skirtingų cukraus tipų derinio išvengiama susikristalizavimo, o laikymo terminas yra ilgas dėl itin didelės cukraus koncentracijos (apie 80 proc.)

Gaminami įvairiausių spalvų ir skonių sirupai. Spalvą ir skonį suteikia nedideli mineralinių druskų ir kitų medžiagų kiekiai, kurių natūraliai yra žaliavinėse medžiagose. Kiekvienas sirupo tipas pritaikomas specifinei naudojimo paskirčiai. Sirupus ypač tinka naudoti kaip kepinių sudedamąją dalį, taip pat gaminant saldumynus.

100 g produkto maistinė vertė

Energinė vertė 1330 kJ/310 kcal
Riebalai 0 g
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g
Angliavandeniai 78 g
- iš kurių cukrų 78 g
Baltymai 0 g
Druska 1 g