Žaliųjų citrinų ir imbierų kremas

1 stiklainiukas 30 min.
Žaliųjų citrinų ir imbiero skonių derinys puikiai subalansuoja kremo saldumą. Mūsų žaliųjų citrinų ir imbierų kremas puikiai tinka tiek prie angliškų bandelių, tiek prie sekmadienio popietinių vaflių.
Žaliųjų citrinų ir imbierų kremas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 5 žaliųjų citrinų sultys (apie 200 ml)
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 1 kiaušinis
  • 380 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 2–3 šaukšteliai šviežiai tarkuotų imbierų
  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)

Išspauskite žaliųjų citrinų sultis. Į prikaistuvį įmuškite kiaušinį, supilkite 2 kiaušinių trynius ir žaliųjų citrinų sultis, suberkite cukrų uogienėms ir išplakite. Sudėkite tarkuotus imbierus.

Prikaistuvį padėkite ant viryklės ir kaitinkite kelias minutes nuolat maišydami.

Palaukite, kol kremas sutirštės. Tada įmaišykite sviestą.

Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir nukoškite kremą. Supilkite į švarų stiklainiuką. Laikykite šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker