Vynuogių čatnis

Vynuogių čatnis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 1 šlakelis alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • kelios skiltelės česnako
  • 1 gabalėlis imbiero
  • 1 šaukštelis malto cinamono
  • 1 šaukštelis malto muskato
  • 1 šaukštelis džiovintos aitriosios paprikos
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 žiupsnelis juodųjų pipirų
  • 500 g besėklių vynuogių
  • 1 obuolys
  • 1 citrinos tarkuota žievelė
  • 330 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
  • 150 ml vandens

Į puodą įpilkite aliejaus. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir imbierą. Suberkite prieskonius ir maišydami kepkite kelias minutes. Suberkite pjaustytas vynuoges, obuolį ir įtarkuokite citrinos žievelę. Suberkite cukrų marmeladams. Supilkite vandenį, užvirkite ir pakaitinkite dar apie 10 min. Retkarčiais pamaišykite. Nugriebus putas, supilkite į kruopščiai išplautus stiklainius ir uždarykite.

Receptą sukūrė

Dansukker