Velykų zuikučiai

apie 20 vnt.
Velykų zuikučiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

25 g mielių
250 ml drungno pieno
100 ml lydyto margarino
100 ml „Dansukker” cukraus „Panevėžio Plius“
2 šaukšteliai „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukštelis druskos
2 kiaušiniai
500-600 g miltų

Papuošti
1 kiaušinis
60 razinų
„Dansukker” cukraus miltelių

Į dubenį su pienu ir margarinu supilkite mieles ir maišykite kol jos ištirps. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Supilkite išplaktus kiaušinius. Palaipsniui berkite miltus ir maišykite, kol tešla pradės lipti prie dubens kraštų. Uždenkite audiniu ir palikite tešlą kilti 20-30 minučių.

Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis. Iš vienos dalies suformuokite 20 šiek tiek didesnių ir 20 šiek tiek mažesnių gabaliukų, tai bus kiškio kūnas ir galva. Iš likusios tešlos suformuokite kiškio ausis ir letenėles. Suformuokite kiškučius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, razinas panaudokite kiškučio akims ir nosiai. Uždenkite audiniu tešlą ir palikite kilti 20 minučių. Patepkite kiškučius kiaušinio plakiniu ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, apie 15 minučių. Atvėsusius kiškučius apibarstykite cukraus milteliais.

Receptą sukūrė

Dansukker