Vasaros uogų pyragas

6-8 porcijos
Vasaros uogų pyragas
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

Tešlai
180 g kvietinių miltų
50 g „Dansukker“ cukraus miltelių
125 g sviesto arba margarino
1 kiaušinio trynys

Įdarui
500 g grietinėlės
100 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
90 g „Dansukker“ cukraus miltelių
25-35 g bulvių krakmolo

Papuošimui
500 g uogų

Patiekiama su
Lengvai plakta grietinėle

Išminkykite tešlai skirtus produktus ir prispausdami sudėkite į atidaromą metalinę kepimo formą. Pastatykite kepimo formą su tešla į šaldymo kamerą 30 minučių. Kepkite įkaitintos iki 175 °C temperatūros orkaitės centrinėje dalyje maždaug 20 minučių. Palikite atvėsti.

Puode sumaišykite įdarui skirtus produktus ir virkite, kol masė sutirštės. Atvėsusią masę supilkite į formą su pyragu. Nuimkite kepimo formos kraštus. Puoškite savo pasirinktomis uogomis (vienos rūšies arba įvairiomis), apibarstykite cukraus milteliais. Pyragą patiekite su grietinėle.

Galite pagaminti ir mažus pyragaičius atskirose formelėse.

Receptą sukūrė

Dansukker