Vasariškas Dianos desertas

4 porcijos 2 valandos
Vasariškas Dianos desertas
(0)

    Šokoladiniai putėsiai

    • 150 g juodojo šokolado
    • 4 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 300 ml plakamosios grietinėlės
    • 3 kiaušiniai (trynius atskirkite nuo baltymų)

    Kreminio sūrio sluoksnis

    • 200 g kreminio sūrio
    • 60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 2 šaukštai citrinų kremo

    Marinuotos braškės

    • 150 g braškių
    • 1 žaliosios citrinos sultys ir žievelė
    • 2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo

    Papildomi produktai

    • 6–8 avižiniai sausainiai

    Šokoladiniai putėsiai
    Dubenėlyje virš vandens ištirpinkite šokoladą, supilkite šviesųjį sirupą.
    Iki standumo išplakite grietinėlę. Atidėkite į šalį.
    Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų. Atidėkite į šalį.
    Lengvai paplakite trynius ir supilkite į šokoladą.
    Šokoladą supilkite į plaktą grietinėlę, tuomet sudėkite baltymus. Padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.

    Kreminis sūris
    Išplakite kreminį sūrį, cukraus miltelius ir citrinų kremą.

    Marinuotos braškės
    Pašalinkite uogų kotelius ir lapelius. Uogas supjaustykite. Nulupkite žaliąją citriną, išspauskite sultis. Žievelę ir sultis sumaišykite su uogomis, supilkite šviesųjį sirupą.

    Sluoksniavimas
    Sutrupinkite avižinius sausainius. Į stiklines sluoksniais sudėkite putėsius, kreminio sūrio mišinį, uogas ir sutrupintus sausainius. Papuoškite uogomis.