Vaisinės cukatos

1 stiklainiukas 50 min.
Cukruoti vaisiai gali būti geriausi saldainiai. Be to, tai gali būti geras būdas panaudoti likusius vaisius. Neišmeskite organinių citrusinių vaisių žievelių ir panaudokite jas šiems saldiems gabalėliams pagaminti. Gaminkite cukruotus vaisius pagal savo skonį.
Vaisinės cukatos
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 2–3 citrusiniai vaisiai
  • 85 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 150 ml vandens
  • 70 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

Papuošimui

  • „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“

Nuplautų citrusinių vaisių žieveles supjaustykite ilgomis, plonomis juostelėmis ir pašalinkite baltą kartų minkštimą. Juosteles plonai susmulkinkite.

Į prikaistuvį supilkite vandenį, sudėkite žieveles ir užvirkite. Pavirkite apie 5 min., tada nukoškite vandenį. Apvirkite dar kartą.

Prikaistuvyje užvirkite cukrų, vandenį ir cukraus sirupą. Sudėkite žievelės ir kaitinkite ant lėtos ugnies apie 15 min. arba tol, kol mišinys sutirštės.

Prikaistuvį nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Žieveles po vieną apvoliokite cukruje.

Patarimas
Vaisių žievelių nuoviras puikiai tiks gėrimams ruošti arba desertams užpilti.

Receptą sukūrė

Dansukker