Sausainiai su uogiene

Apie 35 vnt.
Sausainiai su uogiene
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Tešlai

    • 200 g sviesto ar margarino
    • 30 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
    • 10 g „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 250 g sijotų miltų
    • 1 kiaušinio trynys

    Užpildui

    • 200 g aviečių
    • 50 ml vandens
    • 150 g „Dansukker“ cukraus uogienėms

    Papuošti

    • 30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • keli vandens lašai

    Pirmiausia puode sumaišykite avietes su vandeniu ir vieną minutę pavirinkite. Įberkite cukrų uogienėms ir dar 2 minutes pavirinkite. Palikite atvėsti. Sumaišykite tešlos sudedamąsias dalis. Tešlą sudėkite į plastikinį maišelį ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą. Iš trečdalio tešlos suformuokite 35 rutuliukus. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Prispauskite rutuliukus ir į kiekvieno vidurį įdėkite truputį uogienės. Likusią tešlą išspauskite aplink sausainių kraštus. Kepkite sausainius vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 °C temperatūroje apie 7 minutes. Cukraus miltelius sumaišykite su trupučiu vandens, gauta mase aptepkite sausainius.

    Receptą sukūrė

    Dansukker