Rabarbarų pagardas

Apie 500 ml
Rabarbarų pagardas
Įvertinimas: (1ats.)

Sudedamosios dalys

  • 500 g rabarbarų
  • 150 ml vandens
  • 250 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 1 g malto kardamono
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g nesūdyto sviesto

Nuplaukite ir susmulkinkite rabarbarus. Virkite rabarbarus, kol pasidarys tyrė. Truputį paplakite kiaušinius ir sumaišykite su rabarbarų tyre. Nukoškite tyrę per sietelį į švarų prikaistuvį. Suberkite cukrų uogienėms ir kardamoną ir nuolat maišydami virkite ant lėtos ugnies dvi tris minutes. Nukelkite nuo viryklės ir sudėkite sviestą. Įdėkite prikaistuvį į šalto vandens pripiltą dubenį ir plakite masę elektriniu plaktuvu, kol pagardas atauš. Supilkite į šiltus, sterilius stiklainius. Uždarykite. Laikykite šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker