Pusryčių suktinukai su šafranais

maždaug 36 vienetai
Pusryčių suktinukai su šafranais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

50 g mielių saldžiai tešlai
500 ml pieno
100 ml rapsų aliejaus
½ g šafranų
1 šaukštas maltų anyžių sėklų
½ šaukštelio druskos
50 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
apie 1,8 l miltų

Papuošimui
pasirinktų sėklų

Mieles sutrupinkite į maišymui skirtą dubenį. Pieną pakaitinkite maždaug iki 37 °C ir juo užpilkite mieles. Maišykite, kol mielės ištirps. Įpilkite aliejaus ir šviesiojo cukraus sirupo, įdėkite šafranų, anyžių sėklų, druskos. Vis įmaišykite miltų, kol tešla nebelips prie dubens šonų. Uždenkite šluoste ir palikite tešlą kilti 30 minučių. Po to ant miltais pabarstyto darbastalio minkykite, kol tešla taps vientisa. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į pailgus ritinėlius. Supjaustykite, gabalėlius iškočiokite, kad taptų ilgesni, ir susukite bandeles. Patepkite bandeles vandeniu ir pavoliokite sėklose (galima naudoti įvairių sėklų mišinį). Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Palikite kilti dar 30 minučių. Kepkite apie 8 minutes vidurinėje orkaitės lentynėlėje 225 ℃ temperatūroje.

Receptą sukūrė

Dansukker