Sudedamosios dalys
500 ml šilto vandens
50 g mielių
1 šaukštelis druskos
50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
2 tarkuoti obuoliai
100 g saulėgrąžų
maždaug 1400 g kvietinių miltų
Gaminimo eiga
Dubenyje sutrupinkite mieles. Supilkite vandenį ir maišykite, kol mielės ištirps. Suberkite druską, cukrų, sudėkite obuolius ir saulėgrąžas. Pamažu suberkite miltus ir minkykite, kol tešla nebelips prie dubens. Uždenkite rankšluosčiu ir palaikykite 40 minučių, kad pakiltų. Iškrėskite tešlą ant stalo ir gerai išminkykite. Iškočiokite keturkampį tešlos lakštą, įdėkite jį į riebalais išteptą skardą. Supjaustykite tešlą kvadratėliais. Palaikykite 20 minučių, kad pakiltų. Pašaukite į iki 225 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės 225 °C temperatūroje maždaug 25 minutes.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.