Ledai su riešutais ir avietėmis

4 porcijos
Ledai su riešutais ir avietėmis
(0)

200 g riešutų
4 kiaušinių tryniai
100 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
200 ml pieno
150 ml grietinėlės
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
Aviečių 

Paskleiskite riešutus kepimo skardoje. Pakepkite įkaitintos iki 200 °C temperatūros orkaitės centrinėje dalyje maždaug 5 minutes. Atidžiai stebėkite, kadangi riešutai greitai suskrunda. Jiems atvėsus, virtuviniu rankšluosčiu nutrinkite didžiąją dalį jų išorinės odelės. Pusę riešutų smulkiai sumalkite, o likusius – sukapokite.

Kiaušinių trynius išsukite su cukrumi. Sumaišykite pieną, grietinėlę bei šviesųjį sirupą ir užvirinkite. Šiltą pieno mišinį įplakite į kiaušinių mišinį. Nukoškite per tankų sietelį. Sudėkite riešutus. Statykite mišinį į šaldymo kamerą mažiausiai 5 valandoms, kartkartėmis pamaišykite. Ledus patiekite su sveikomis ir/arba trintomis avietėmis.