Karštas šokoladas

2 puodeliai 25 min.
Daugelis iš mūsų turi puikius prisiminimus apie karštą šokoladą. Šokoladu gera mėgautis tiek kelionėje, tiek sofoje priešais traškančią ugnį. Štai keletas patarimų, kaip pagardinti karštą šokoladą.
Karštas šokoladas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 100 g juodojo šokolado
  • 400 ml pieno
  • 200 ml grietinėlės
  • 2 šaukštai „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 šaukštelis „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Pagardai (pagal skonį)

  • 2 šaukšteliai malto cinamono + 1/2 smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos
  • 200 g aviečių

Papuošimui (pagal skonį)

  • Plaktos grietinėlės
  • Zefyriukų
  • Šokoladinių saldainiukų
  • „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • Malto kardamono, cinamono arba kakavos

Smulkiai sukapokite šokoladą. Prikaistuvyje užkaiskite pieną, grietinėlę, nerafinuotą cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų.

Suberkite šokoladą ir pasirinktus pagardus. Kaitinkite ant vidutinės ugnies ir plakite šluotele, kol šokoladas ištirps.

Išpilstykite šokolado gėrimą į du puodelius. Papuoškite pasirinktais pagardais.

Patarimas
Nerafinuoto cukranendrių cukraus žiupsnelis dar labiau išryškins gėrimo skonį!

Receptą sukūrė

Dansukker