Karamelinis sūrio pyragas

12 sausainių
Karamelinis sūrio pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 75 g lydyto sviesto
  • 3 šaukšteliai cinamono
  • 600 g maskarponės / Filadelfijos sūrio
  • 270 ml „Dansukker” šviesiojo sirupo
  • 4 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • tarkuota pusės citrinos žievelė
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 150 ml grietinėlės

Karamelinis padažas

  • 500 g „Dansukker“ nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 100ml vandens
  • 100 ml 35% riebumo grietinėlės
  • 50 g sviesto

Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite nerafinuotą cukranendrių cukrų, vandenį ir virkite, kol masė sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaišykite sviestą. Patarimas: jei norite sūrios karamelės, įberkite 4–5 šaukštelius druskos.

Sutrupinkite sausainius ir sumaišykite juos su tirpintu sviestu ir cinamonu. Sukrėskite sausainių trupinių mišinį ant skardos ir išlyginkite šaukštu. Įdėkite pagrindą į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.

Paruoškite įdarą. Sumaišykite sūrį, šviesųjį sirupą ir citrinos žievelę. Maišydami supilkite kiaušinius ir plaktą grietinėlę. Pilkite įdarą ant pyrago pagrindo, o ant viršaus užpilkite šiek tiek karamelinio padažo (apie 100 ml). Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės, 175 °C temperatūroje apie 60 minučių arba kol sukietės. Palikite atvėsti ir tada atšaldykite. Kai pyragas visiškai atvės, atsargiai nuimkite formos kraštus. Užpilkite daugiau karamelinio padažo ir tiekite.

Receptą sukūrė

Dansukker