Kalėdinė duona

Kalėdinė duona
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

75 g mielių
1000 ml vandens
100 ml aliejaus
15 ml karamelės dažų
15 g sėmenų
10 g druskos
100 ml „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
100 ml obuolių sulčių
300 ml kefyro
15 ml maltų džiovintų apelsinų žievelių
2 g malto kardamono
5 g malto cinamono
75 g razinų (pasirinktinai)
360 g tamsių ryžių miltų
1100 g kvietinių miltų 

Riebalais ištepkite dvi stačiakampio formos kepimo skardas (maždaug 2 l talpos). Dubenyje sutrupinkite mieles. Pakaitinkite vandenį ir aliejų maždaug iki 37 °C. Supilkite ant mielių ir maišykite, kol mielės ištirps. Supilkite karamelės dažus ir sėmenis ir palikite stovėti 10 minučių. Įmaišykite druską, sirupą, obuolių sultis, kefyrą ir prieskonius. Suberkite razinas, ryžių miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo skardas ir uždenkite skardas virtuviniu rankšluosčiu. Palikite tešlą maždaug 40 minučių, kad pakiltų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje maždaug 60 minučių. Palikite duoną kepimo skardoje keletui minučių, po to išverskite ją ant padėklo. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite atvėsti. 

Receptą sukūrė

Dansukker