Glaistyti sviestiniai sausainiai

Glaistyti sviestiniai sausainiai puikiai tinka jūsų Helovino vakarėliui. Suformuokite sausainius pagal savo skonį, o ypatingam šventiniam įspūdžiui sukurti užglaistykite juos spalvotu glaistu. Nuostabūs kepiniai visa šeima!
Glaistyti sviestiniai sausainiai
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 400 g kvietinių miltų
  • 200 g sviesto arba margarino
  • 50 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
  • 1 arbat. šaukšt. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
  • 1 kiaušinio trynys

Glajus

  • 500 g „Dansukker“ cukraus miltelių
  • 1 valg. šaukšt. ištirpinto margarino
  • 1–2 valg. šaukšt. vandens
  • valgomųjų dažų

Sumaišykite visas tešlos sudedamąsias dalis ant kepimo skardos. Palikite tešlą vėsioje vietoje (šaldytuve) maždaug 30 minučių. Iškočiokite tešlą iki 3 mm storio. Supjaustykite norimo dydžio ar formos sausainius. Padėkite juos ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite 225 °C orkaitėje apie 8 minutes.

Sumaišykite cukraus miltelius, margariną ir vandenį iki vientisos masės. Padalykite ir pagal skonį nudažykite glajų. Papuoškite sausainius glajumi. Palikite išdžiūti ant grotelių.

Receptą sukūrė

Dansukker