Braškinis sūrio pyragas su rabarbarų kompotu

10 gabalėlių apie 1,5 valandos + 4 valandos šaldiklyje
Braškinis sūrio pyragas su rabarbarų kompotu – puikus desertas vasaros šventei. Sodrus sūrio kremas, braškės ir rabarbarai įtiks visų skoniui!
Braškinis sūrio pyragas su rabarbarų kompotu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Pagrindas

    • 8 rupių miltų sausainiai
    • 40 g sviesto
    • 40 g neskaldytų grikių

    Rabarbarų kompotas

    • 150 g rabarbarų
    • 50 g braškių
    • 95 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
    • 20 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo

    Braškinis sūrio pyragas

    • 400 g braškių
    • 190 g „Dansukker“ cukraus marmeladams
    • 3 kiaušinių tryniai
    • 30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 40 g „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 300 g kreminio sūrio
    • 300 ml plakamosios grietinėlės

    Sausainius sumalkite ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Grikius kelias minutes pakepkite sausoje keptuvėje ir palikite atvėsti. Pagrindui skirtus produktus sumaišykite ir sukrėskite į apvalų arba stačiakampį, maždaug 18 cm skersmens kepimo indą. Masę gerai suspauskite. Įdėkite į šaldiklį 30 minučių.

    Paruoškite rabarbarų kompotą. Rabarbarus ir braškes nuplaukite ir susmulkinkite gabaliukais. Visus produktus sudėkite į prikaistuvį ir pavirkite 4 minutes. Sutrinkite ir palikite atvėsti. Didžiąją dalį kompoto supilkite į maždaug 14 cm skersmens apvalų kepimo indą. Likusį kompotą išpilstykite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 1 valandą.

    Paruoškite braškinį sūrio pyragą. Braškes sutrinkite, suberkite cukrų uogienėms ir pavirkite apie 2 minutes. Palikite visiškai atvėsti.

    Dubenyje išplakite kiaušinių trynius, cukrų ir sirupą. Sukrėskite kreminį sūrį ir išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite visiškai atvėsusią braškių tyrę. Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į kiaušinių mišinį.

    Iš šaldiklio išimkite pagrindą ir kompotą. Pagrindą perkelkite į apvalų arba stačiakampį 20 cm skersmens kepimo indą aukštais kraštais, išklotą maistine plėvele. Ant pagrindo uždėkite sustingusį kompotą.

    Tada sukrėskite didžiąją dalį braškinio sūrio kremo, išlyginkite paviršių. Likusį sūrio kremą sukrėskite į apvalias silikonines formeles – panaudosite pyragui papuošti. Palaikykite šaldiklyje maždaug 4 valandas.

    Išimkite pyragą iš indo. Papuoškite jį formelėse sušaldytu kompotu ir sūrio kremu bei braškėmis. Prieš patiekdami palaukite 15–20 minučių.

    Receptą sukūrė

    Dansukker