Bandelės pusryčiams

20 vienetų
Bandelės pusryčiams
Įvertinimas: ( 0 ats.)

Sudedamosios dalys

  • 500 ml vandens
  • 2 valg. šaukšt. bulvių krakmolo
  • 50 g mielių
  • 100 ml avižų sėlenų
  • 3 valg. šaukšt. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
  • 1 arbat. šaukšt. druskos
  • apie 1 litrą daug glitimo turinčių kvietinių miltų
  • bulvių krakmolo bandelėms apvolioti

Sumaišykite vandenį ir bulvių krakmolą puode, tada užvirinkite. Palikite atvėsti iki 37 °C. Sutrupinkite mieles inde ir supilkite ant jų atvėsintą skystį. Maišykite, kol mielės ištirps. Pridėkite avižų sėlenas, šviesųjį sirupą ir druską. Įmaišykite tiek miltų, kad tešla atšoktų nuo indo kraštų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 30 minučių. Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. Suformuokite iš tešlos ritinėlį ir padalykite į 20 vienodo dydžio gabaliukų. Gabaliukus iš vienos pusės apvoliokite bulvių krakmole ir padėkite ant kepimo popieriaus apvoliota puse į viršų. Palikite kilti 30 minučių. Bandeles kepkite 225 °C orkaitėje apie 15 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių be rankšluosčio.

Receptą sukūrė

Dansukker