Bananų ir karamelės pyragas

apie 20 gabaliukų
Bananų ir karamelės pyragas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
100 g kambario temperatūros sviesto arba margarino
75 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
200 ml kvietinių miltų
2 žiupsneliai druskos
75 ml pasirinktos rūšies riešutų

Užpilui
2 bananai
1 skardinė saldinto sutirštinto pieno

Papuošti
150 ml plakamos grietinėlės
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 g karamelinių saldainių

Pradėkite nuo karamelės užpilo („Dulce de leche“). Nuo sutirštinto pieno skardinės pašalinkite etiketes, padėkite skardinę į puodą su vandeniu ir virkite apie 3 valandas. Stebėkite, kad skardinė visą laiką būtų visiškai panirusi į vandenį, kitaip ji gali sprogti. Tai galima padaryti prieš dieną iki gaminimo. Kai kuriose parduotuvėse galima pirkti jau išvirtą sutirštintą pieną „Dulce de leche“.

Riebalus su cukraus milteliais stipriai suplakite dubenyje plaktuvu. Tada įmaišykite likusias sudedamąsias dalis. Sudėkite tešlą į išteptą formą, geriausia į kvadratinę 20 x 20 cm formą nuimamais kraštais. Kepkite 175 °C orkaitėje apie 10 minučių. Visiškai atvėsinkite.

Ant pagrindo užpilkite karamelės užpilą. Nulupkite bananus, supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant karamelės.

Stipriai suplakite grietinėlę, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Dėkite grietinėlę ant bananų. Karameliniais saldainiais pabarstykite prieš pat patiekdami. Supjaustykite kubeliais.

Receptą sukūrė

Dansukker