Bananų ir karamelės pyragas

apie 20 gabaliukų

Įvertinimas (2 vnt)

Sudedamosios dalys

Pagrindas
100 g kambario temperatūros sviesto arba margarino
75 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
200 ml kvietinių miltų
2 žiupsneliai druskos
75 ml pasirinktos rūšies riešutų

Užpilui
2 bananai
1 skardinė saldinto sutirštinto pieno

Papuošti
150 ml plakamos grietinėlės
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
100 g karamelinių saldainių

Gaminimo eiga

Pradėkite nuo karamelės užpilo („Dulce de leche“). Nuo sutirštinto pieno skardinės pašalinkite etiketes, padėkite skardinę į puodą su vandeniu ir virkite apie 3 valandas. Stebėkite, kad skardinė visą laiką būtų visiškai panirusi į vandenį, kitaip ji gali sprogti. Tai galima padaryti prieš dieną iki gaminimo. Kai kuriose parduotuvėse galima pirkti jau išvirtą sutirštintą pieną „Dulce de leche“.

Riebalus su cukraus milteliais stipriai suplakite dubenyje plaktuvu. Tada įmaišykite likusias sudedamąsias dalis. Sudėkite tešlą į išteptą formą, geriausia į kvadratinę 20 x 20 cm formą nuimamais kraštais. Kepkite 175 °C orkaitėje apie 10 minučių. Visiškai atvėsinkite.

Ant pagrindo užpilkite karamelės užpilą. Nulupkite bananus, supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant karamelės.

Stipriai suplakite grietinėlę, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Dėkite grietinėlę ant bananų. Karameliniais saldainiais pabarstykite prieš pat patiekdami. Supjaustykite kubeliais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.