Avižiniai sausainiai su šokoladu ir riešutų sviesto įdaru

Apie 16 vnt.

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

Sausainių tešlai:
225 g kambario temperatūros sviesto
400 ml „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
2 dideli kiaušiniai
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1¼ šaukštelio druskos
550 ml košei skirtų avižų
350 ml miltų
4 šaukštai kakavos miltelių
50 g kapoto juodojo šokolado

Žemės riešutų sviesto įdarui:
2 šaukštai kambario temperatūros sviesto
100 ml kreminio riešutų sviesto
200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
½ šaukštelio druskos
3 šaukštai pieno

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Sviestą ir cukrų „Farinas“ plakite, kol masė taps šviesi ir kreminė. Sudėkite kiaušinius, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską. Gerai sumaišykite. Įmaišykite avižas, miltus, kakavos miltelius ir kapotą šokoladą. Iš masės suformuokite mažus 2–3 cm skersmens rutuliukus, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Švelniai paspaudykite pirštais ar delnu. Kepkite apie 10–12 min. Leiskite visiškai ataušti.

Paruoškite glajų: į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, riešutų sviestą, cukraus miltelius, druską, supilkite pieną. Plakite, kol glajus taps purus ir kreminis. Kiekvieno sausainio viduryje uždėkite maždaug 1 šaukštelį glajaus, truputį pasklaidykite, ant viršaus uždėkite dar vieną sausainį. Atsargiai juos suspauskite, kad įdaras kiek pasirodytų ties kraštais.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.