Sudedamosios dalys
Sausainių tešlai:
225 g kambario temperatūros sviesto
400 ml „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
2 dideli kiaušiniai
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1¼ šaukštelio druskos
550 ml košei skirtų avižų
350 ml miltų
4 šaukštai kakavos miltelių
50 g kapoto juodojo šokolado
Žemės riešutų sviesto įdarui:
2 šaukštai kambario temperatūros sviesto
100 ml kreminio riešutų sviesto
200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
½ šaukštelio druskos
3 šaukštai pieno
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Sviestą ir cukrų „Farinas“ plakite, kol masė taps šviesi ir kreminė. Sudėkite kiaušinius, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską. Gerai sumaišykite. Įmaišykite avižas, miltus, kakavos miltelius ir kapotą šokoladą. Iš masės suformuokite mažus 2–3 cm skersmens rutuliukus, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Švelniai paspaudykite pirštais ar delnu. Kepkite apie 10–12 min. Leiskite visiškai ataušti.
Paruoškite glajų: į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, riešutų sviestą, cukraus miltelius, druską, supilkite pieną. Plakite, kol glajus taps purus ir kreminis. Kiekvieno sausainio viduryje uždėkite maždaug 1 šaukštelį glajaus, truputį pasklaidykite, ant viršaus uždėkite dar vieną sausainį. Atsargiai juos suspauskite, kad įdaras kiek pasirodytų ties kraštais.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.