Avižiniai sausainiai su šokoladu ir riešutų sviesto įdaru

Apie 16 vnt.
Avižiniai sausainiai su šokoladu ir riešutų sviesto įdaru
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Sausainių tešlai:
225 g kambario temperatūros sviesto
400 ml „Dansukker“ rudojo drėgnojo cukraus „Farinas“
2 dideli kiaušiniai
2 šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukštelis kepimo miltelių
1¼ šaukštelio druskos
550 ml košei skirtų avižų
350 ml miltų
4 šaukštai kakavos miltelių
50 g kapoto juodojo šokolado

Žemės riešutų sviesto įdarui:
2 šaukštai kambario temperatūros sviesto
100 ml kreminio riešutų sviesto
200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
½ šaukštelio druskos
3 šaukštai pieno

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Sviestą ir cukrų „Farinas“ plakite, kol masė taps šviesi ir kreminė. Sudėkite kiaušinius, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską. Gerai sumaišykite. Įmaišykite avižas, miltus, kakavos miltelius ir kapotą šokoladą. Iš masės suformuokite mažus 2–3 cm skersmens rutuliukus, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Švelniai paspaudykite pirštais ar delnu. Kepkite apie 10–12 min. Leiskite visiškai ataušti.

Paruoškite glajų: į dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, riešutų sviestą, cukraus miltelius, druską, supilkite pieną. Plakite, kol glajus taps purus ir kreminis. Kiekvieno sausainio viduryje uždėkite maždaug 1 šaukštelį glajaus, truputį pasklaidykite, ant viršaus uždėkite dar vieną sausainį. Atsargiai juos suspauskite, kad įdaras kiek pasirodytų ties kraštais.

Receptą sukūrė

Dansukker