Ant skardos kepama duona su avižiniais dribsniais

4 vienetai
Ant skardos kepama duona su avižiniais dribsniais
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

400 ml avižinių dribsnių
100 ml sėlenų
1 litras vandens
50 g mielių
100 ml ištirpinto margarino
2 arbat. šaukšt. druskos
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 valg. šaukšt. kmynų (nebūtinai)
apie 1800 ml natūraliai maltų kvietinių miltų

Avižinius dribsnius ir sėlenas suberkite į indą. Užvirinkite vandenį ir supilkite į indą. Palikite stovėti, kol temperatūra nukris iki 37 °C. Sutrupinkite į avižų mišinį mieles ir maišykite, kol jos ištirps. Pridėkite margariną, druską, sirupą ir kmynus. Tada įmaišykite miltus, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 30 minučių. Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. Padalykite tešlą į keturis vienodo storio gabalus. Iškočiokite kiekvieną gabalą, kad paskui susuktumėte kepalus. Sudėkite kepalus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepalų šonus patepkite aliejumi arba įdėkite tarp jų kepimo popierių, kad kepalai nesuliptų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 30 minučių. Apšlakstykite kepalus vandeniu ir pabarstykite trupučiu sėlenų. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 200 °C temperatūroje apie 35 minutes. Palikite atvėsti ant grotelių po rankšluosčiu.

Receptą sukūrė

Dansukker