Ant skardos kepama duona su avižiniais dribsniais

4 vienetai

Įvertinimas (1 vnt)

Sudedamosios dalys

400 ml avižinių dribsnių
100 ml sėlenų
1 litras vandens
50 g mielių
100 ml ištirpinto margarino
2 arbat. šaukšt. druskos
100 ml „Dansukker“ šviesiojo sirupo
1 valg. šaukšt. kmynų (nebūtinai)
apie 1800 ml natūraliai maltų kvietinių miltų

Gaminimo eiga

Avižinius dribsnius ir sėlenas suberkite į indą. Užvirinkite vandenį ir supilkite į indą. Palikite stovėti, kol temperatūra nukris iki 37 °C. Sutrupinkite į avižų mišinį mieles ir maišykite, kol jos ištirps. Pridėkite margariną, druską, sirupą ir kmynus. Tada įmaišykite miltus, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 30 minučių. Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. Padalykite tešlą į keturis vienodo storio gabalus. Iškočiokite kiekvieną gabalą, kad paskui susuktumėte kepalus. Sudėkite kepalus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepalų šonus patepkite aliejumi arba įdėkite tarp jų kepimo popierių, kad kepalai nesuliptų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 30 minučių. Apšlakstykite kepalus vandeniu ir pabarstykite trupučiu sėlenų. Kepkite apatinėje orkaitės dalyje 200 °C temperatūroje apie 35 minutes. Palikite atvėsti ant grotelių po rankšluosčiu.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.