Šviesusis sirupas

Šviesusis sirupas

Neutralaus skonio produktas, be jokių priedų. Naudojamas duonos ir saldumynų tešlai ruošti, desertams, padažams gaminti, gėrimams saldinti. Šviesusis sirupas turi teigiamą poveikį tešlos kilimo procesui, pagerina kepinių skonį ir fermentavimo procesą. Naudojant Šviesųjį sirupą kepiniai ilgiau išlieka drėgni ir švieži, o padažai būna tirštesni.

Sirupas (cukraus sirupas) yra šalutinis baltojo cukraus gamybos iš runkelių ar cukranendrių cukraus rafinavimo fabrike produktas. Sirupas yra tąsus tirpalas, kuriame dalis cukraus skyla į gliukozę ir fruktozę. Dėl šio skirtingų cukraus tipų derinio išvengiama susikristalizavimo, o laikymo terminas yra ilgas dėl itin didelės cukraus koncentracijos (apie 80 proc.)

Gaminami įvairiausių spalvų ir skonių sirupai. Spalvą ir skonį suteikia nedideli mineralinių druskų ir kitų medžiagų kiekiai, kurių natūraliai yra žaliavinėse medžiagose. Kiekvienas sirupo tipas pritaikomas specifinei naudojimo paskirčiai. Sirupus ypač tinka naudoti kaip kepinių sudedamąją dalį, taip pat gaminant saldumynus.

100 g produkto maistinė vertė

Energinė vertė 1360 kJ/320 kcal
Riebalai 0 g
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g
Angliavandeniai 80 g
- iš kurių cukrų 80 g
Baltymai 0 g
Druska 0,02 g