Cukrus marmeladams

Cukrus marmeladams

„Dansukker“ cukrus marmeladams sukurtas nekaloringiems marmeladams, čatniams, uogienėms ir pagardams gaminti, kurių sudėtyje būtų dar mažiau cukraus. Virdami marmeladus, šio cukraus galite naudoti 3 kartus mažiau nei įprasta, o virti tik 5-10 minučių.

Iš kur tie stebuklai? „Dansukker“ cukruje marmeladams yra pektino, kuris gaunamas iš vaisių ir uogų: dėl jo marmeladas sutirštėja, o kalio sorbatas (jo yra šermukšnių uogose) neleidžia jam rūgti ir pelyti. Tiesa, tirštėjimo efektas pasireiškia ne iš karto, vos išvirus marmeladą. Kantriai palaukę, kol marmeladas visiškai atvės, tikrai džiaugsitės puikia jo konsistencija.

Trumpiau verdant marmeladas išsaugos daugiau vitaminų, bus ryškios spalvos, nuostabiai kvapnus, o naudojant mažiau cukraus, turės mažiau kalorijų.

Produktą galite įsigyti prekybos tinkluose „IKI“, „Rimi“ „Norfa“ „KOOPDI“ ir „Aibė“.

 

Energinė vertė 1666 kJ/392 kcal
Riebalai 0 g
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0 g
Angliavandeniai 98 g
- iš kurių cukrų 98 g
Baltymai 0 g
Druska 0,15 g

 

Marmelado receptas:
1 kg (2 litrai) šviežių arba šaldytų uogų
50 ml vandens
1 pakelis (330 g) „Dansukker“ cukraus marmeladams

1. Nuplaukite uogas, stambesnes perpjaukite. Jei naudojate šaldytas uogas, jos turi būti atitirpytos.

2. Puode kaitinkite vandenį su uogomis, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite cukrų marmeladams. Virkite 5–10 min.* ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Palike aušti maždaug 30 min., kad uogos nebekiltų į paviršių. Aušinimo metu kelis kartus pamaišykite.

3. Supilkite į kruopščiai išplautus, pakaitintus stiklainius. Uždarykite. Palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Laikykite vėsioje vietoje. Pradėjus vartoti uogienę, stiklainius laikykite šaldytuve.

*virimo trukmė: 5 minutes virkite minkštas uogas (pvz., braškes, avietes), 10 minučių – kietas uogas (pvz., serbentus, agrastus).