Cukrus marmeladams
„Dansukker“ cukrus marmeladams sukurtas nekaloringiems marmeladams, čatniams, uogienėms ir pagardams gaminti, kurių sudėtyje būtų dar mažiau cukraus. Virdami marmeladus, šio cukraus galite naudoti 3 kartus mažiau nei įprasta, o virti tik 5-10 minučių.
Iš kur tie stebuklai? „Dansukker“ cukruje marmeladams yra pektino, kuris gaunamas iš vaisių ir uogų: dėl jo marmeladas sutirštėja, o kalio sorbatas (jo yra šermukšnių uogose) neleidžia jam rūgti ir pelyti. Tiesa, tirštėjimo efektas pasireiškia ne iš karto, vos išvirus marmeladą. Kantriai palaukę, kol marmeladas visiškai atvės, tikrai džiaugsitės puikia jo konsistencija.
Trumpiau verdant marmeladas išsaugos daugiau vitaminų, bus ryškios spalvos, nuostabiai kvapnus, o naudojant mažiau cukraus, turės mažiau kalorijų.
100 g produkto maistinė vertė
Energinė vertė | 1666 kJ/392 kcal |
Riebalai | 0 g |
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių | 0 g |
Angliavandeniai | 98 g |
- iš kurių cukrų | 98 g |
Baltymai | 0 g |
Druska | 0,15 g |
Marmelado receptas:
1 kg (2 litrai) šviežių arba šaldytų uogų
50 ml vandens
1 pakelis (330 g) „Dansukker“ cukraus marmeladams
1. Nuplaukite uogas, stambesnes perpjaukite. Jei naudojate šaldytas uogas, jos turi būti atitirpytos.
2. Puode kaitinkite vandenį su uogomis, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite cukrų marmeladams. Virkite 5–10 min.* ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite. Nugriebkite putas. Palike aušti maždaug 30 min., kad uogos nebekiltų į paviršių. Aušinimo metu kelis kartus pamaišykite.
3. Supilkite į kruopščiai išplautus, pakaitintus stiklainius. Uždarykite. Palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Laikykite vėsioje vietoje. Pradėjus vartoti uogienę, stiklainius laikykite šaldytuve.
*virimo trukmė: 5 minutes virkite minkštas uogas (pvz., braškes, avietes), 10 minučių – kietas uogas (pvz., serbentus, agrastus).
Velykų skanėstai
Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.