Žuvienė su prancūzišku česnakiniu majonezu

(6 porcijos)

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

1 poras
1 cukinija
1 kg pomidorų
300 ml balto vyno
300 g gabalėliais supjaustytos menkės
300 g gabalėliais supjaustytos lašišos
200 g vėžių uodegėlių
2 arbatiniai šaukšteliai raudonėlių
2 arbatiniai šaukšteliai čiobrelių
4 kubeliai žuvies buljono
2 arbatiniai šaukšteliai rudojo cukraus
druska, pipirai
1/2 šafrano
1 l vandens
krapai
maistiniai riebalai

Česnakiniam majonezui pagaminti
4 skiltelės česnako
2 kiaušinio tryniai
250 ml aliejaus
1/2 arbatinio šaukštelio druskos

Gaminimo eiga

Tai tikrai šventinė sriuba, kurią galima išvirti iš anksto. Atėjus svečiams ją tereikia pašildyti ir įdėti vėžių uodegėlių.

Pirmiausia paruoškite česnakinį majonezą. Inde sutrinkite česnako skilteles ir sumaišykite su kiaušinio tryniais. Maišydami pamažu supilkite aliejų. Įdėkite druskos. Prieš patiekdami laikykite šaldytuve.

Verdančiu vandeniu perliekite pomidorus, nulupkite nuo jų odelę ir supjaustykite gabalėliais. Nuplaukite porą ir supjaustykite griežinėliais. Tada kubeliais supjaustykite cukiniją.

Įdėkite į puodą šiek tiek maistinių riebalų ir pavirkite jame porą su cukinija. Sudėkite pomidorų gabalėlius, buljono kubelius, suberkite prieskonius, druską, cukrų ir pipirus. Pavirkite 5 min.

Supilkite vyną, sudėkite šafraną, žuvį ir dar 2-5 min. pavirkite. Virimo laikas priklauso nuo žuvies gabalėlių dydžio.

Paragaukite, jei reikia, įdėkite daugiau prieskonių. Sudėkite vėžių uodegėles ir padidinkite ugnį, kad sriuba greitai užvirtų. Patiekiama iš karto.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Velykiniai skanėstai „Rocky Road“

Velykų skanėstai

Čia rasite kepinių, saldumynų ir desertų tikrai smagiam Velykų savaitgaliui.

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.