Žiemos arbata

6–8 porcijos
Žiemos arbata
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1 1/2 l vandens
3 šaukštai juodos arbatos
1 butelis raudono vyno
1 citrinos sultys ir sutarkuota žievelė
1 cinamono lazdelė
1/2 pakelio „Dansukker“ rudojo gabalinio cukraus (250 g)
250 ml konjako (nebūtinai)

Į arbatinuką sudėkite arbatžoles ir užpilkite jas verdančiu vandeniu. Palaikykite 5 min., kad pritrauktų.

Į vyną sudėkite cukrų, cinamoną, supilkite citrinos cultis ir suberkite sutarkuotą citrinos žievelę ir užvirinkite.

Arbatą ir raudono vyno mišinį perkoškite. Sumaišykite juos ir dar kartą užvirinkite. Supilkite konjaką. Arbatą patiekite iškart, nelaukdami, kol ji atauš. Gerdami karštą žiemos arbatą, pajusite, kaip po visą kūną pasklinda maloni šiluma.

Receptą sukūrė

Dansukker