Žaliųjų citrinų ir vyno kremas

1 stiklainiukas 30 min.
Mūsų kremai puikiai tinka prie pusryčių jogurto, ledų ar blynų. Saldžiai rūgštus žaliųjų citrinų ir grogo kremas gražiai papildys Kalėdų saldųjį stalą.
Žaliųjų citrinų ir vyno kremas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 3 žaliųjų citrinų sultys (apie 100 ml)
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 1 kiaušinis
  • 380 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 100 ml saldaus baltojo vyno
  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)

Išspauskite žaliųjų citrinų sultis. Į prikaistuvį įmuškite kiaušinį, supilkite 2 kiaušinių trynius ir žaliųjų citrinų sultis, suberkite cukrų uogienėms ir išplakite. Supilkite baltąjį vyną.

Prikaistuvį padėkite ant viryklės ir kaitinkite kelias minutes nuolat maišydami.

Palaukite, kol kremas sutirštės. Tada pamažu nuolat maišydami supilkite sviestą.

Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir nukoškite kremą. Supilkite į švarų stiklainiuką. Laikykite šaldytuve.

Receptą sukūrė

Dansukker