Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu

40 minučių
Vyšnių uogienė su juoduoju šokoladu
Įvertinimas: (1 ats.)

Sudedamosios dalys

  • 1 kg vyšnių
  • 1 šaukštelis citrinų sulčių
  • 500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
  • 20 g juodojo šokolado
  • 2 šaukšteliai konjako (nebūtina)

Vyšnias, nuplovę ir išėmę kauliukus, sutrinkite arba supjaustykite mažais gabaliukais. Pilkite citrinų sultis, berkite cukrų ir viską 4 min. pavirkite prikaistuvyje. Tada nukelkite nuo viryklės ir atsargiai nugriebkite putas. Į gautą masę berkite tarkuotą šokoladą ir pilkite konjaką. Paruoštą uogienę išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker