Sudedamosios dalys
3 kiaušiniai
150 ml „Dansukker“ cukraus PANEVĖŽIO PLIUS
750 ml bulvių krakmolo
2 šaukštai kakavos miltelių
1 šaukštelis kepimo miltelių
250 g vyšnių be kauliukų
100 ml vandens
200 ml „Dansukker“ cukraus uogienėms
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 ml malto cinamono
Triufelių įdarui
300 g juodojo šokolado
150 ml plakamosios grietinėlės
2 šaukštai „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
Papuošimui
„Dansukker“ cukraus miltelių
Gaminimo eiga
Smulkiais gabalėliais supjaustykite vyšnias. Sudėkite jas į prikaistuvį ir supilkite vandenį. Uždenkite ir virinkite 10 minučių. Sudėkite likusias sudedamąsias dalis ir virkite 3–4 minutes. Jeigu atsirastų putų, atsargiai jas nugriebkite. Leiskite ataušti.
Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C. 30 cm pločio ir 40 cm ilgio kepimo skardą išklokite riebalais pateptu kepimo popieriumi.
Iki purumo išplakite kiaušinius ir cukrų. Bulvių miltus sumaišykite su kakavos ir kepimo milteliais. Miltus per rėtį išsijokite į kiaušinių mišinį. Paskleiskite mišinį ant popieriumi išklotos skardos. Kepkite vidurinėje orkaitės lentynėlėje 5 minutes. Mišinį truputį pabarstykite cukrumi ir išverskite ant riebalams atsparaus arba kepimo popieriaus. Nuo pyrago nulupkite popierių. Pyragą prislėkite kepimo skarda ir palikite atvėsti.
Užvirinkite grietinėlę. Į ją suberkite mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą, pridėkite cukraus miltelių ir vanilinio cukraus. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Padėkite į šaldytuvą atvėsti.
Biskvitą ištepkite triufelių įdaru, tada – uogiene. Suvyniokite. Prieš patiekdami apibarstykite trupučiu cukraus miltelių.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.