Vyne virtos kriaušės ant trapaus papločio su vaniliniu kremu

4 porcijos
Vyne virtos kriaušės ant trapaus papločio su vaniliniu kremu
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

    Tešlai

    • 50 g nesūdyto sviesto
    • 2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
    • 2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 1 kiaušinio trynys
    • 1 arbatinis šaukštelis kakavos
    • 100 ml kvietinių miltų
    • 50 ml bulvių krakmolo

    Kremui

    • 3 kiaušinių tryniai
    • 100 ml pieno
    • 100 ml plakamos grietinėlės
    • 30 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • 2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
    • 2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
    • 2 arbatiniai šaukšteliai bulvių krakmolo
    • 4 kriaušės
    • 300 ml baltojo vyno
    • 60 g „Dansukker“ cukraus miltelių
    • Galima panaudoti geltonų maistinių dažų

    Papuošti

    • Melisų lapelių

    Visas tešlos sudedamąsias dalis sumaišykite. Padėkite tešlą į šaldytuvą 30 minučių. Išimkite tešlą ir suformuokite ritinį. Supjaustykite ritinį 3 mm pločio gabaliukais. Padėkite vieną gabaliuką į kepimo popieriumi išklotos skardos vidurį, kitus dėkite aplink, formuodami gėlę. Sudėkite tris „gėles“. Kepkite 175 °C orkaitėje apie 10 minučių. Prikaistuvyje sumaišykite kremo sudedamąsias dalis ir maišydami virkite, kol sutirštės. Palikite atvėsti. Nulupkite kriaušes ir pašalinkite žiedo likučius, bet palikite kotelį. Sustatykite kriaušes į puodą, supilkite vyną, cukraus miltelius ir, jei norite, maistinius dažus, uždenkite dangčiu ir virkite, kol jos suminkštės. Palikite vėsti puode. Išimkite ir nuvarvinkite kriaušes. Traškios tešlos gėles padėkite ant lėkščių ir ant gėlių pastatykite kriaušes. Papuoškite melisų lapeliais. Patiekite su vanilės kremu.

    Receptą sukūrė

    Dansukker