Virintas vanduo

(4 asmenims)
Virintas vanduo
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1 1/2 l vandens
4 sutrintos česnako skiltelės
2 lauro lapai
1 arbatinis šaukštelis rudojo cukraus
1-2 arbatiniai šaukšteliai druskos
1 valgomasis šaukštas alyvų aliejaus
1 kiaušinio trynys
200 - 250 g supjaustytų petražolių

Provanse ši sriuba vadinama Aigo-boulido ir, išskyrus sriubą iš kirvio, yra pati pigiausia, kokią tik galima išvirti. Puikiai tinka šaltą ir apsiniaukusią dieną, tada, kai norisi tik lengvai užkąsti.

Į puodą supilkite vandenį ir aliejų, sudėkite lauro lapus, česnakus, suberkite druską, cukrų ir virkite 15 min.

Išimkite lauro lapus. Įleiskite kiaušinio trynį į sriubos lėkštę ir maišydami supilkite į sriubą. Sudėkite petražoles.

Receptą sukūrė

Dansukker