Velykų viščiukas

Velykų viščiukas

4 porcijos
Velykų viščiukas
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

600–700 g vištienos filė

Marinatui
100 ml baltojo vyno
50 ml rapsų aliejaus
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 šaukštai vištienos sultinio
Tarkuota pusės citrinos žievelė
1 žiupsnis baltųjų pipirų

Padažui
1 svogūnas
1 šaukštas sviesto ar margarino
1 šaukštas „Dansukker“ auksaspalvio sirupo
100 ml apelsinų sulčių
2 šaukšteliai bulvių krakmolo
1 raudona paprika
1 geltona ankštinė paprika
10 cm ilgio poro gabalėlis
1 raudonasis svogūnas
1 šaukštas sviesto ar margarino
1 šaukštas „Dansukker“ auksaspalvio sirupo

Marinatui skirtus produktus dėkite į storą plastikinį maišelį. Tada į maišelį sudėkite vištieną ir užriškite. Maišelį gerai pakratykite, kad marinatas apsemtų visus vištienos gabaliukus. Keletą valandų vištieną palaikykite šaldytuve. Paskui vištienos gabaliukus sudėkite į riebalais išteptą kepimo indą ir kepkite iki 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol inde temperatūra pasieks 70 °C.

Paruoškite padažą: prikaistuvyje ištirpinkite sviestą (ar margariną), suberkite kubeliais supjaustytą svogūną, supilkite auksaspalvį sirupą ir kepinkite, kol svogūnas suminkštės. Supilkite marinatą ir apelsinų sultis bei užvirinkite. Į gautą masę įpilkite su trupučiu vandens sumaišytą bulvių krakmolą. Gerai išmaišykite. Padažas turi sutirštėti. Jį nukoškite.

Nuplautą ankštinę papriką supjaustykite stambiais gabalais, o porą – griežinėliais. Nuluptą svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite daržoves, supilkite auksaspalvį sirupą ir kepinkite, kol daržovės sušils, bet nesuminkštės.

Į pašildytas lėkštes sudėkite vištieną, daržoves ir užpilkite padažo. Tiekite su virtais ryžiais, makaronais ar bulvėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker

;