Velykų kepiniai su karameliniu kremu (crème brûlée)

4 porcijos
Velykų kepiniai su karameliniu kremu (crème brûlée)
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

300 ml grietinės
1 apelsino žievelė
50 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 kiaušinis
sviesto kepimo formelėms
„Dansukker“ cukranendrių cukraus kepimo formelėms

Šokoladiniams kiaušiniams
100 ml grietinėlės
1 mažo kiaušinio trynys
100 g juodojo šokolado
15 g nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
2 šaukštai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
„Dansukker“ cukranendrių cukraus

Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę, tarkuotą apelsino žievelę ir cukrų. Viską užvirinkite. Palaukite, kol atvės.
Pripilkite didelę kepimo skardą vandens, įdėkite į orkaitę ir nustatykite 125 °C temperatūrą.
Išplaktus kiaušinių trynius ir kiaušinį pilkite į atvėsusią grietinėlės masę. Tada viską sukrėskite į riebalais išteptus ir cukrumi pabarstytus molinius arba stiklinius indelius maistui ruošti. Indelius dėkite į skardą su vandeniu ir kepkite maždaug pusantros valandos. Palaukite, kol atauš.

Šokoladiniams kiaušiniams užvirinkite grietinėlę. Pilkite ją į dubenį ant kiaušinių trynių, suberkite tarkuotą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas ištirps. Įdėkite sviestą ir pagardinkite vaniliniu cukrumi. Paruoštą masę dėkite į šaldytuvą.

Kepinius apibarstykite cukranendrių cukrumi. Maždaug 5 min. pakepkite ant grotelių, kad cukrus susikaramelizuotų. Palaukite, kol atauš.
Iš šokoladinės masės suformuokite kiaušinius ir puoškite jais kepinius.

Receptą sukūrė

Dansukker