Velykų ėriukai

apie 20 vnt.
Velykų ėriukai
Įvertinimas: ( 0 ats.)

Sudedamosios dalys

150 g miltų
50 g maltų lazdyno riešutų
Žiupsnelis druskos
60 g „Dansukker” cukranendrių cukraus „Demerara“
2 šaukšteliai „Dansukker” vanilinio cukraus su natūralia vanile
125 g sviesto arba margarino
1 trynys

Papuošti
50 g lakštais susmulkintų migdolų
60 g „Dansukker” šokolado skonio cukraus miltelių
Pora lašų vandens

Atsisiųskite mūsų šabloną


Sumaišykite tešlos ingredientus, įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir šaldykite ne trumpiau kaip 30 minučių.

Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite 4/5 tešlos iki 5 mm storio. Formelėmis išspauskite ėriukus. Virš jų tarkuokite likusią tešlą, tai bus ėriukų garbanos. Įspauskite migdolų lakštus, tai bus ėriukų ausys. Sudėkite ėriukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 175 °C temperatūros, apie 10 minučių.

Atvėsus sausainiams, sumaišykite šokolado skonio cukraus miltelius su pora lašų vandens, supilkite gautą masę į konditerinį švirkštą ir nupieškite ėriukams akis ir nosytes.

Receptą sukūrė

Dansukker