Velykinė silkė

(maždaug 10 porciju)
Velykinė silkė
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1 kg strimelių
2 valgomieji šaukštai druskos
200 ml vandens

Užpilui
100 ml acto
100 ml vandens
200 g smulkiojo cukraus

Išvalykite silkes ir paruoškite jų filė. Filė gabaliukus suvyniokite ir sudėkite į puodą. Užpilkite vandeniu su jame ištirpdyta druska, uždenkite dangčiu ir 10 min. pavirkite.

Nupilkite nuovirą, išimkite suvyniotus gabaliukus ir sudėkite juos į serviravimo lėkštę.

Užvirkite užpilą. Leiskite atvėsti. Atvėsus užpilkite ant suvyniotų filė gabaliukų. Gabaliukus sudėkite į šaldytuvą ir laikykite jame 1 parą iki patiekimo.

Papuoškite patiekalą raudonaisiais svogūnais, porais ir krapais.

Receptą sukūrė

Dansukker