Vanilinis pyragas

maždaug 8 gabalelia
Vanilinis pyragas
Įvertinimas: (0 ats.)

Sudedamosios dalys

3 kiaušiniai
300 g cukraus
300 g kvietinių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
100 ml verdančio vandens

Įdarui
125 g sviesto arba margarino
100 ml pieno
3 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

Papuošimui
100 ml stambiai smulkintų riešutų
50 ml stambiai smulkinto pieniško šokolado

Ištepkite ir pabarstykite apvalią kepimo formą. Nustatykite 200° temperatūrą.

Gerai ištrinkite kiaušinius su cukrumi. Sumaišykite miltus, vanilinį cukrų bei kepimo miltelius ir supilkite anksčiau gautą masę. Įpilkite vandens.

Gautą masę supilkite į kepimo formelę ir pabarstykite smulkintais riešutais. Maždaug 40 min. kepkite orkaitės viduryje. Šiltą pyragą pabarstykite smulkintu šokoladu. Leiskite ataušti ant grotelių.

Supilkite į puodą pieną ir maistinius riebalus, sumaišykite ir leiskite virti 3 min. Įmaišykite vanilinį cukrų.

Perpjaukite pyragą per pusę ir ant abiejų perpjautų pusių užpilkite pieno mišinio ir vėl sudėkite.

Receptą sukūrė

Dansukker