Vaisinės bandelės

apie 35 vnt.
Vaisinės bandelės
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

50 ml razinų
50 ml džiovintų abrikosų
100 ml apelsinų sulčių
600 g miltų
1 pakelis sausų mielių
50 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
150 g lydyto sviesto arba margarino
150 ml vanilinio jogurto
3 kiaušiniai

Įdaras
100 g sviesto arba margarino
150 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1 šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
100 ml smulkintų migdolų (pasirinktinai)

Glazūra
1 kiaušinis

Abrikosus ir razinas sudėkite į dubenį, supilkite apelsinų sultis ir palikite mirkti 2 valandoms. Susmulkinkite vaisius į mažus gabalėlius.

Dubenyje sumaišykite miltus, mieles ir cukrų. Supilkite riebalus, jogurtą, įmuškite kiaušinius, sudėkite smulkintus vaisius ir išminkykite tešlą. Dėkite tešlą ant miltais apibarstyto stalo ir iš tešlos iškočiokite stačiakampį.

Sumaišykite kartu įdarui skirtus produktus ir įdaru aptepkite tešlą. Suvyniokite stačiakampį į ritinėlį, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite juos į popierinėmis formelėmis išklotą kepimo skardą. Uždenkite ir palikite pakilti šiltoje vietoje maždaug 2 valandoms.

Aptepkite plaktu kiaušinius. Kepkite centrinėje orkaitės dalyje 250 °C temperatūroje maždaug 7 minutes. Palikite atvėsti ant grotelių, uždengę virtuviniu rankšluosčiu.

Receptą sukūrė

Dansukker