Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis

Maždaug 16 vnt. 40 minučių
Vafliai su sūria karamele, bananais ir uogomis
Įvertinimas: ( 0 ats.)

Sudedamosios dalys

Vafliai
4 kiaušiniai (atskirkite trynius nuo baltymų)
300 g miltų
1/2 šaukštelio maistinės sodos
2 šaukštai „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
50 g ištirpinto sviesto
600 ml pieno

Karamelės padažas su druska
150 g „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
2 šaukštai „Dansukker“ šviesiojo sirupo
50 g sviesto
300 ml plakamosios grietinėlės
1 žiupsnelis druskos


Vafliai
Iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Atidėkite į šalį.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, maistinę sodą ir cukrų. Supilkite trynius, ištirpintą sviestą, suberkite cukrų. Išmaišykite.
Nuolat maišydami supilkite pieną, kol masė taps tolygi.
Galiausiai sudėkite baltymus.
Vaflius kepkite vaflinėje.
Tiekite su bananais, uogomis ir ledais. Pašlakstykite karamelės padažu.

Karamelės padažas su druska
Į nedidelį prikaistuvį sudėkite visus karamelės padažui skirtus produktus, išskyrus grietinėlę ir druską. Retkarčiais pamaišydami švelniai pakaitinkite, kol viskas ištirps.
Padidinkite ugnį. Kai mišinys pradės burbuliuoti, supilkite grietinėlę. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, tada nuimkite nuo ugnies ir suberkite druską.

Receptą sukūrė

Dansukker