Užkandinės bandelės

40 vienetų
Užkandinės bandelės
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

50 g mielių
500 ml neriebaus pieno
50 ml avižų sėlenų
3 valg. šaukšt. „Dansukker“ šviesiojo sirupo
2 arbat. šaukšt. druskos
50 ml sezamų sėklų
75 ml ištirpinto margarino
apie 1300 ml kvietinių miltų

Įdarui
100 ml tarkuoto parmezano
200 ml tarkuoto kietojo sūrio
200 ml kapotų šviežių žolelių

Aptepti
Kiaušinis

Papuošti
Druskos dribsnių
Sezamų sėklų

Susmulkinkite mieles inde. Pašildykite pieną iki maždaug 37° C ir užpilkite juo mieles. Maišykite, kol mielės ištirps. Pridėkite avižų sėlenas, sirupą, druską, sezamų sėklas ir margariną. Tada po truputį įmaišykite miltus, kol tešla atšoks nuo indo kraštų. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 30 minučių. Išimkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir išminkykite. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite apie 1 cm storio stačiakampius. Pabarstykite iškočiotus stačiakampius sūriu ir žolelėmis ir suvyniokite. Kiekvieną ritinį supjaustykite į 20 gabaliukų ir sudėkite ant kepimo popieriaus. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti apie 30 minučių. Apšlakstykite bandeles suplaktu kiaušiniu, pabarstykite druskos dribsniais ir sezamų sėklomis. Kepkite orkaitės viduryje 225 °C temperatūroje apie 15 minučių.

Receptą sukūrė

Dansukker