Tuno pasta

4 asm.
Tuno pasta
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

200 g konservuoto tuno savo sultyse
50 g ančiuvių arba sardinių
100 ml juodųjų alyvų be kauliukų
75 ml alyvų aliejaus
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai smulkiai pjaustyto šviežio baziliko
2 šaukštai smulkiai pjaustytų petražolių
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
Šviežiai spaustos citrinos sultys

Sudėkite tuną, ančiuvius ir alyvas į trintuvą. Betrinant įpilamas aliejus. Masė turi tapti tiršta ir vientisa. Suverskite ją į dubenį ir įmaišykite petražoles su baziliku. Paskaninkite cukrumi, juodaisiais pipirais ir citrinos sultimis. Valgoma su skrudinta duona.

Receptą sukūrė

Dansukker