Tu ir aš

2 porcijos
Tu ir aš
Įvertinimas: (0 ats.)

Sudedamosios dalys

50 g juodojo šokolado
1 lapas plastikinės skaidrės

Putėsiai
50 g baltojo šokolado
100 ml plakamos grietinėlės
0,5 kiaušinio trynio
1 šaukštelio vanilinio cukraus „Dansukker“ su tikra vanile

Užpilas
50 g šaldytų aviečių arba kitų raudonų uogų
1-2 šaukštelių fruktozės

Verdančio vandens vonelėje ištirpinkite juodąjį šokoladą. Atkirpkite 2 plastikines 4 cm pločio juosteles. Ant vienos juostelių pusės šaukštu užpilkite ištirpintą šokoladą, išlyginkite peiliu ir sujunkite galus bei susekite sąvaržėlėmis, kad gautųsi 2 lašo formos. Atšaldykite šaldiklyje.

Verdančio vandens vonelėje ištirpinkite baltąjį šokoladą. Išplakite kiaušinio trynį, grietinėlę ir cukraus miltelius iki standžių putų. Sudėkite šokoladą. Išimkite iš šaldiklio lašus, ir užpildykite juos putėsiais. Padėkite keliom valandom į šaldytuvą. Po to nuimkite plastiką.

Sumaišykite uogas su cukrumi ir pertrinkite per sietelį. Sudėkite lašus ant lėkštės, kad jie sudarytų širdies formą. Papuoškite kiekvieną laša pilnu šaukštu padažo ir keliomis uogomis. Patiekite su likusiu padažu.

Receptą sukūrė

Dansukker