Troškinys su dešrelėmis

(4 porcijos)
Troškinys su dešrelėmis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1/2 kg mažų dešrelių
200 g raudonojo kopūsto
300 g morkų
200 g žaliųjų žirnelių
1 poras
1 geltonasis ankštpipiris
sviestas arba margarinas

Padažui
200 g 38 % riebumo grietinės arba grietinėlės
2 valgomieji šaukštai Dižono garstyčių
1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės
1–2 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas Provanco prieskoninių žolelių

1. Suplakite padažo ingredientus.

2. Nuplaukite daržoves. Supjaustykite riekutėmis morkas ir porus. Morkas ir raudonąjį kopūstą apvirkite, kad suminkštėtų. Porus, žirnelius ir ankštpipirius sudėkite į verdantį vandenį ir palaikykite, kad sušiltų.

3. Sudėkite dešreles į dengtą indą (skirtą troškinti orkaitėje) ir apvirkite.

4. Nupilkite vandenį ir pakepinkite dešreles riebaluose.

5. Sumaišykite dešreles su šiltomis daržovėmis. Patiekite su padažu ir virtais makaronais, ryžiais arba bulvėmis.

Receptą sukūrė

Dansukker