Traški duona su sėklomis

Traški duona su sėklomis
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

  • 50 g mielių
  • 500 ml drungno vandens
  • 2 valg. šaukšt. „Dansukker“ cukraus „Farinas“
  • 1,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 400 ml kvietinių miltų
  • 800 ml rupių ruginių miltų
  • 75 ml linų sėmenų
  • 75 ml sezamų sėklų
  • 75 ml saulėgrąžų sėklų
  • 75 ml sorų kruopų

Mieles dubenėlyje sutrupinkite į drungną vandenį. Įberkite cukraus, druskos, kvietinių ir rupių ruginių miltų. Gerai išmaišykite tešlą. Palikite kilti 1 val. Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkykite. Padalykite tešlą į tris dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite su ruginiais miltais, kad tešla neliptų prie rankų. Kai tešla bus maždaug 2 mm storio, apšlakstykite ją vandeniu ir apibarstykite sėklomis. Gerai įspauskite sėklas į tešlą. Supjaustykite gabaliukais. Kepkite 200 °C orkaitėje apie 15 minučių. Palikite atvėsti ant grotelių. Laikykite sausoje vietoje.

Receptą sukūrė

Dansukker