Tortas „Traktorius“

apie 10 gabaliukų
Tortas „Traktorius“
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

Tešla
200 ml kakavos
500 ml pieno
500 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“
250 g sviesto arba margarino
300 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
4 kiaušiniai
700 ml kvietinių miltų
2 valgomieji šaukštai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
3 valgomieji šaukštai kepimo miltelių

Įdarui
400 g natūralaus neriebaus sūrio „Philadelphia“
300 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Papuošti
1 pakelis žalių marcipanų („Odense“)
150 g migdolų
100 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
geltonų ir juodų valgomųjų dažų
50 g juodojo šokolado

Skardą išklokite kepimo popieriumi. Sutepkite popierių sviestu ir pabarstykite miltais.

Sumaišykite kakavą, pieną ir cukrų puode, tada užvirinkite. Palikite atvėsti. Suplakite riebalus ir cukrų iki lengvos masės. Po vieną įdėkite kiaušinius. Sumaišykite kvietinius miltus, vanilės cukrų ir kepimo miltelius ir įdėkite juos į masę kartu su pieno mišiniu. Išpilkite masę ant skardos. Kepkite pyragą apatinėje orkaitės dalyje 175 °C temperatūroje apie 30 minučių.

Išimkite ir palikite pyragą atvėsti ant popieriaus. Sumaišykite įdaro sudedamąsias dalis. Iš pyrago išpjaukite traktoriaus kėbulą ir du ratus. Kiekvieną iš šių trijų dalių supjaustykite į du papločius ir ant vienų papločių sutepkite įdarą. Ant viršaus uždėkite antruosius papločius. Padenkite kėbulą žaliaisiais marcipanais. Nuimkite marcipanų perteklių.

Sumaišykite cukraus miltelius ir migdolų masę. Ketvirtadalį migdolų masės išimkite ir padažykite geltonais valgomaisiais dažais, į likusią dalį įdėkite juodų dažų. Gerai iškočiokite migdolų masę. Ratus padenkite juodu migdolų sluoksniu, o iš geltonos masės padarykite ratlankius. Be to, galite papuošti tortą pagal skonį likusiais marcipanais ar maltu šokoladu.

Receptą sukūrė

Dansukker