Tortas „Lobis“

Tortas „Lobis“
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

300 ml pasterizuotos grietinėlės
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
Monetų iš saldymedžio ir kitų saldumynų

Merengo pagrindas
3 kiaušinių baltymai
150 ml „Dansukker“ cukranendrių cukraus „Demerara“

Sudėkite kiaušinių baltymus į labai švarų ir sausą maišytuvo dubenį. Supilkite 50 ml cukranendrių cukraus „Demerara“ ir plakite elektriniu plaktuvu minimaliu greičiu apie 30 sekundžių. Įjunkite maksimalų greitį ir plakite toliau, kol kiaušinių baltymai pasidarys standūs ir kieti. Atsargiai įmaišykite likusį cukrų.

Ant kepimo popieriaus lapo nubrėžkite 20 cm skersmens apskritimą ir jo viduje užtepkite mišinio. Kepkite 100 °C temperatūroje apie 1 valandą. Palikite merengą atvėsti.

Suplakite pasterizuotą grietinėlę su vaniliniu cukrumi. Padenkite ja visą merengo pagrindą. Įdėkite tortą į šaldytuvą 4–5 valandoms.

Prieš patiekdami papuoškite monetomis iš saldymedžio ir kitais burnoje tirpstančiais „lobiais“.

Receptą sukūrė

Dansukker