Tortas „Kamuolys“

Tortas „Kamuolys“
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

4 kiaušiniai
200 ml „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“
100 ml bulvių krakmolo
100 ml kviečių miltų
2 arbatiniai šaukšteliai „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile
2 valgomieji šaukštai kepimo miltelių

Vanilės kremas
1 kiaušinis
200 ml pieno
1 valgomasis šaukštas bulvių krakmolo
50 ml plaktos grietinėlės
75 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
1 valgomasis šaukštas „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Įdarui
4 želatinos lapeliai
vanilės kremas
300 ml plaktos grietinėlės

Papuošti
300 g migdolų
200 ml „Dansukker“ cukraus miltelių
raudoni valgomieji dažai

Ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais apskritą apie 26 cm skersmens kepimo formą.

Suplakite kiaušinius ir cukrų iki lengvos masės. Sumaišykite likusias sudedamąsias dalis ir įdėkite į masę. Paskleiskite masę formoje ir kepkite orkaitės apačioje 175 °C apie 40 minučių. Išimkite ir palikite pyragą atvėsti ant grotelių. Padalykite tešlą į tris papločius.

Želatinos lapelius pamerkite į vandenį. Sumaišykite puode vanilės kremo sudedamąsias dalis ir maišydami virkite, kol kremas sutirštės. Želatinos lapelius išimkite iš vandens ir įmaišykite į šiltą kremą. Palikite atvėsti. Suplakite grietinėlę iki tirštų putų ir įmaišykite į kremą, kai jis atvės.

Trečdaliu kremo ištepkite pirmojo papločio viršų, daugiau dėkite į vidurį nei į kraštus. Padėkite antrąjį paplotį ir ištepkite jį vanilės kremu. Padėkite paskutinį paplotį ir ištepkite jį ir torto šonus likusiu vanilės kremu. Stenkitės, kad kuo daugiau kremo būtų torto viduryje, kad tortas būtų iškilesnis.

Sumaišykite cukraus miltelius ir migdolų masę. Įdėkite raudonų dažų. Stipriai suspauskite migdolų masę tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. Padėkite migdolų masę ant torto. Prispauskite iš šonų ir nuimkite migdolų masės perteklių.

Receptą sukūrė

Dansukker