Šventinis kreolų troškinys

10 asm.

Įvertinimas (0 vnt)

Sudedamosios dalys

1 kg kiaulienos išpjovos
300-400 g dešros su prieskoniais (geriausia „Kabanosse“)
600 ml riebios grietinėlės
2 sultinio kubeliai
200 ml pieno + 2 šaukštai kvietinių miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis rupiai maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas prieskoninių žolelių mišinio
2 šaukštelis cukraus
1 raudonasis pipiras
300 g marinuotų agurkų
200 g juodųjų alyvų be kauliukų
1 indelis konservuotų svogūnėlių

Gaminimo eiga

1. Supjaustykite kiaulienos išpjovą 2 cm riekelėmis. Supjaustykite dešrą 3-4 cm ilgumo gabaliukais. Pakepinkite dešros gabaliukus be riebalų ir sudėkite juos į gilią keptuvę. Apkepkite mėsą nuo dešros keptuvėje likusiuose riebaluose, tada ją taip pat sudėkite į giliąją keptuvę.

2. Supilkite grietinėlę. Suberkite sutrupintus sultinio kubelius. Miltus išmaišykite piene, supilkite į troškinį. Suberkite prieskonius, cukrų, druską, pipirus. Patroškinkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies 10 minučių.

3. Supjaustykite pipirą juostelėmis ir įdėkite į troškinį. Patroškinkite ant silpnos ugnies dar porą minučių.

4. Supjaustytą gabaliukais arba juostelėmis agurką kartu su alyvomis ir konservuotais svogūnėliais sudėkite į troškinį.
Troškinį patiekite šiltą. Garnyrui tinka virti ryžiai.

Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?

Kokosiniai ir karameliniai kukurūzų spragėsiai

Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais

Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!

Blondies pyragaičiai su agrastų marmeladu

Kepiniai skardoje

Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.

Šokoladinė kava

Gerai sušildo, kai šalta

Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.

Blynai su obuolių kompotu ir citrinų skonio grietinėle

Blynai

Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.

Apelsinų marmeladas

Citrusinių vaisių metas

Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.

Šokoladinis pyragas

Gardus šokoladas

Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.