Šventinis kreolų troškinys

10 asm.
Šventinis kreolų troškinys
Įvertinimas: (0ats.)

Sudedamosios dalys

1 kg kiaulienos išpjovos
300-400 g dešros su prieskoniais (geriausia „Kabanosse“)
600 ml riebios grietinėlės
2 sultinio kubeliai
200 ml pieno + 2 šaukštai kvietinių miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis rupiai maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas prieskoninių žolelių mišinio
2 šaukštelis cukraus
1 raudonasis pipiras
300 g marinuotų agurkų
200 g juodųjų alyvų be kauliukų
1 indelis konservuotų svogūnėlių

1. Supjaustykite kiaulienos išpjovą 2 cm riekelėmis. Supjaustykite dešrą 3-4 cm ilgumo gabaliukais. Pakepinkite dešros gabaliukus be riebalų ir sudėkite juos į gilią keptuvę. Apkepkite mėsą nuo dešros keptuvėje likusiuose riebaluose, tada ją taip pat sudėkite į giliąją keptuvę.

2. Supilkite grietinėlę. Suberkite sutrupintus sultinio kubelius. Miltus išmaišykite piene, supilkite į troškinį. Suberkite prieskonius, cukrų, druską, pipirus. Patroškinkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies 10 minučių.

3. Supjaustykite pipirą juostelėmis ir įdėkite į troškinį. Patroškinkite ant silpnos ugnies dar porą minučių.

4. Supjaustytą gabaliukais arba juostelėmis agurką kartu su alyvomis ir konservuotais svogūnėliais sudėkite į troškinį.
Troškinį patiekite šiltą. Garnyrui tinka virti ryžiai.

Receptą sukūrė

Dansukker