Sudedamosios dalys
300-400 g dešros su prieskoniais (geriausia „Kabanosse“)
600 ml riebios grietinėlės
2 sultinio kubeliai
200 ml pieno + 2 šaukštai kvietinių miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis rupiai maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas prieskoninių žolelių mišinio
2 šaukštelis cukraus
1 raudonasis pipiras
300 g marinuotų agurkų
200 g juodųjų alyvų be kauliukų
1 indelis konservuotų svogūnėlių
Gaminimo eiga
1. Supjaustykite kiaulienos išpjovą 2 cm riekelėmis. Supjaustykite dešrą 3-4 cm ilgumo gabaliukais. Pakepinkite dešros gabaliukus be riebalų ir sudėkite juos į gilią keptuvę. Apkepkite mėsą nuo dešros keptuvėje likusiuose riebaluose, tada ją taip pat sudėkite į giliąją keptuvę.
2. Supilkite grietinėlę. Suberkite sutrupintus sultinio kubelius. Miltus išmaišykite piene, supilkite į troškinį. Suberkite prieskonius, cukrų, druską, pipirus. Patroškinkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies 10 minučių.
3. Supjaustykite pipirą juostelėmis ir įdėkite į troškinį. Patroškinkite ant silpnos ugnies dar porą minučių.
4. Supjaustytą gabaliukais arba juostelėmis agurką kartu su alyvomis ir konservuotais svogūnėliais sudėkite į troškinį.
Troškinį patiekite šiltą. Garnyrui tinka virti ryžiai.
Ar pageidautumėte gauti daugiau informacijos apie „Nordic Sugar“, mūsų produktus ir paslaugas?
Mėgaujamės savaitgaliu su naminiais saldainiais
Penktadienis yra bene absoliučiai geriausia savaitės diena, o vakaras namuose yra geriausias būdas švęsti darbo savaitės pabaigą. Mes turime receptų jaukiam vakarui!
Kepiniai skardoje
Kepti skardoje yra paprasta ir patogu ypač, kai į svečius pasikvietėte daug artimų ar norite pavaišinti daug žmonių.
Gerai sušildo, kai šalta
Žemiau rasite įvairių arbatos, kavos ir karšto šokolado gėrimų variantų. Receptai skirti visiems gyvenimo atvejams: susipylę į termosus gėrimus galite pasiimti į išvyką, mėgautis jais namuose, ryte, po pietų arba vakare.
Blynai
Blynus labai mėgta vaikai, taip pat ir suaugusieji. Blynai puikiai tinka kaip užkandis tarp pagrindinių valgymų, pasiimti su savimi kur nors išeinant, taip pat priešpiečiams ar desertui.
Citrusinių vaisių metas
Ar galima įsivaizduoti geresnius pusryčius nei blynai, bandelės ar skrudinta duona su namuose pagamintu marmeladu? Semkitės įkvėpimo ir gaminkite iš citrusinių vaisių.
Gardus šokoladas
Ar Jums taip pat patinka šokoladas? Pristatome Jums įvairių skaniausių saldumynų, nuo keksiukų iki sausainių, receptus. Saldumynai puikiai tiks jaukiai leidžiant žiemos vakarą prie arbatos puodelio.